ZONDAGOCHTEND 30 NOVEMBER 2014

Rond 8 uur spoor ik naar Brussel.  Om 10 uur is er een ontbijt voorzien van het wijkcomité/un petit déjeuner convivial de Comité Quartier in het Oude Station te Laken.  Na het ontbijt volgt de Algemene Vergadering met thema ‘mobiliteit in de wijk’.  Als toekomstige bewoners zijn wij zeker geïnteresseerd. Met 3 Echappisten zijn we van de partij. lautreHet wordt een aangename kennigsmaking met tal van toekomstige buren.  Weer een geslaagde activiteit van het wijkcomité.  We krijgen ook de gelegenheid om kennis te maken met het eerste nummer van  l’AUTRE, un journal de Bockstael/een krant van Bockstael. Deze publicatie is een burgerinitiatief, ondernomen binnen het kader van het Duurzaam Wijkcontract Bockstael.

Later vervoegt nog een vierde Echappist ons, en maken we van de gelegenheid gebruik om de afspraken binnen  onze ‘werkgroep’ te overlopen. Aangezien het zondagmiddag is en we geen haast hebben, verkennen we nadien nog even de buurt. We stellen vast dat de werken van het zwembad enorme vertraging oplopen (komt ons bekend voor), we lopen naar ‘onze’ werf om de stand van zaken op te nemen, en lopen nog langs de Notre Dame (in ‘t Frans klinkt dit chiquer) en wandelen nog even over het imposante kerkhof van Laeken.

Kortom een geslaagde zondag in onze toekomstige buurt.

Marleen